Haagse Jongerenambassadeurs 125Procent
Haagse Jongerenambassadeurs 125Procent
Haagse Jongerenambassadeurs 125Procent
Logo Haagse Jongerenambassadeurs

Het project

De Haagse jongerenambassadeurs zijn ongeveer vijftien diverse, enthousiaste en actieve Haagse jongeren in de leeftijd van 15 tot 24 jaar. De jongerenambassadeurs brengen gevraagd en ongevraagd adviezen uit aan de gemeente om de kloof tussen de gemeente en de jeugd te verkleinen.

Het concept Haagse Jongerenambassadeurs heeft in de afgelopen jaren bewezen succesvol te zijn. Het is een aanvulling op het totale aanbod van jongerenparticipatie binnen de gemeente Den Haag. De groep jongeren komt wekelijks bij elkaar en worden zowel individueel als in groepsverband ondersteund bij het uitvoeren van hun ambassadeurschap.

In 2005 heeft Alan Bredenhorst van 125Procent het project Haagse Jongerenambassadeurs ontwikkeld voor de gemeente Den Haag. In 2012 werd dit project door de Nationale Jeugdraad (NJR) benoemd als ‘best practice voor gemeenten’ en in 2015 bestonden de Haagse Jongerenambassadeurs tien jaar. Het is daarmee een uniek stedelijk-politiek jongerenparticipatieproject in Nederland.

Video

De teamervaring

  • Alan is een persoon die denkt in oplossingen! Met 125Procent zet hij zich voor de volle 100 procent in voor maatschappelijke vraagstukken. Mij heeft hij geholpen bij het ontwikkelen van mijn eigen stichting. Dit is gelukt dankzij zijn begeleiding en jaren van ervaring.

    Rabab Hammiche
    Rabab Hammiche Oud-jongerenambassadeur

Posters & Flyers

Logo Haagse Jongerenambassadeurs
Logo Haagse Jongerenambassadeurs

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken

Digitalisering Ouderen in beeld Den haag 125Procent