Hoe word je rijk 125Procent
Hoe word je rijk 125Procent
Hoe word je rijk 125Procent
Logo_Hoe_word_je_rijk_001_460x460

Preventie dankzij ‘Hoe word je rijk?’

‘Hoe word je rijk?’ is een educatiecampagne gericht op preventieve schuldhulp aan jongeren die 18 jaar en dus financieel zelfstandig worden. Wanneer jongeren 18 worden, verandert er veel en niet iedereen kan met die nieuwe verantwoordelijkheden omgaan. Daarom stijgt het aantal jongeren met schulden elk jaar weer.

De educatieve en multimediale campagne is erop gericht jongeren te wijzen op verantwoordelijkheden, rechten, plichten en risico’s.

Het project wordt in verschillende steden in verschillende vormen uitgevoerd. Zo is er in Den Haag een stadsbrede campagne met een prijsvraag en de hoofdprijs ‘een dag rijk zijn’. In Amsterdam biedt het project door middel van filmpjes met ervaringen van jongeren die in de schulden zitten en een rap met videoclip de mogelijkheid aan professionals en ouders om het onderwerp bespreekbaar te maken. In beide steden worden interactieve lessen aangeboden op middelbare scholen.

125Procent is samen met You4Youth concepteigenaar en producent van ‘Hoe word je rijk?’

Testimonials

  • Het mooie aan 125Procent is de combinatie van idealisme met professionaliteit. Ze werken snel en volledig, zijn zeer pro-actief en zijn in staat om verbindingen op verschillende niveaus en in verschillende organisaties te maken.

    Eveline Hulsbergen
    Eveline Hulsbergen beleidsadviseur gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuid

Posters & Flyers

Vul hier je zoekopdracht in

Jongeren gaan dankzij On The Rox uit hun bol zonde drank of drugs.Poster voor Haagse Jongerenambassadeurs. 'Laat je stem horen.'