LVW 2019
125Procent | Projecten | Nationale LeesVertelwedstrijd
LVW 2019
LVW 2019
LVW 2018
LVW 2018
Logo nationale leesvertelwedstrijd

Nationale LeesVertelwedstrijd

De Nationale LeesVertelwedstrijd is een talentontwikkelingsproject voor dove en slechthorende kinderen. Tijdens de finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd dragen deze kinderen een passage voor uit hun favoriete boek. Dit doen ze in de Nederlandse Gebarentaal (NGT) op het grote podium van een theater. In de aanloop naar de finale worden de deelnemende kinderen intensief ondersteund en begeleid, en leren zij hoe ze hun talenten optimaal kunnen inzetten.

Al sinds 1998 is dit evenement een dag waar dove en slechthorende kinderen het hele jaar naar uitzien. Maandenlang werken de deelnemers toe naar het moment waarop zij hun vertelkunsten mogen tonen op het podium. Ouders, leerkrachten, begeleiders, medeleerlingen, vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, winnaars van de voorgaande LeesVertelwedstrijden én belangstellenden komen uit alle windstreken naar dit evenement.

Voor dove kinderen is lezen in het Nederlands niet vanzelfsprekend. Het geschreven Nederlands is namelijk heel anders dan de Nederlandse Gebarentaal, wat begrijpend lezen voor deze doelgroep een stuk moeilijker maakt. De Nationale LeesVertelwedstrijd is in het leven geroepen om het lezen onder dove en zwaar slechthorende kinderen te bevorderen, te laten zien hoe talentvol kinderen met een auditieve beperking zijn en de ontwikkeling van deze talenten te stimuleren.

LeesVertelwedstrijd 2019

De laatste LeesVertelwedstrijd vond plaats op 13 april 2019 in het Beatrix Theater in Utrecht. Voor een impressie van de finale en nog meer informatie, kunt u terecht op de website: www.leesvertelwedstrijd.nl.

Editie 2019

De Nationale LeesVertelWedstrijd finale 2019

TERUGBLIK | Alweer drie weken(!) geleden won Lian Vierhout van de Kentalis Guyotschool in Haren de finale van De Nationale LeesVertelWedstrijd 2019. Op de tweede plaats Douae Zine el Abidine van de Polanoschool in Rotterdam en derde werd Tom Beekenkamp van de Kentalis Signis in Amsterdam. Wat een bijzondere dag was dat! #TAG iedereen die je herkent en beleef we finale weer even vanuit je eigen huis!Je kunt nog steeds je mening delen via: https://www.survio.com/survey/d/K8M5Y1N3G5S2M2A9E De LVW is een jaarlijkse landelijke wedstrijd voordragen in gebarentaal voor dove en slechthorende kinderen. Op alle Nederlandse dovenscholen worden jaarlijks schoolfinales georganiseerd. Ook kinderen die in het regulier onderwijs zitten kunnen zich aanmelden.#LeesVertelWedstrijd2019 #LVW2019 #LVW #Finalisten #NederlandseGebarenTaal #Gebarenleren #Leukvoordekinderen #Voorstelling #Boeken #Educatief #Dovekinderen #Slechthorendekinderen #Doof #Toegankelijkheid #NGT #Dovencultuur #DeafTalent #DoofZichtbaar #Theater #JCT #Talentontwikkeling #Talent #Utrecht #BeatrixTheater

Geplaatst door LeesVertelwedstrijd op Woensdag 1 mei 2019

Editie 2018

Aftermovie De Nationale LeesVertelwedstrijd 2018

Daar is hij dan, de Aftermovie van De Nationale LeesVertelwedstrijd 2018!Het was een spectaculaire dag met een prachtige finale en leuke activiteiten☀️.Kortom één groot feest.Wat was jullie favoriete onderdeel van de dag?

Geplaatst door LeesVertelwedstrijd op Maandag 28 mei 2018

Editie 2017

Testimonials

 • Altijd geweldige, originele en grappige ideeën. Alan en zijn team denken met je mee en keuren nooit iets af. Het enthousiasme, de precisie en de enorme hoeveelheid kennis zorgen voor fantastische eindresultaten.

  Glenn van Haaster
  Glenn van Haaster Haas Filmproducties
 • Een gepassioneerd jong team, dat geen onderscheid maakt tussen doof en horend. 125Procent organiseert niet voor maar mét de bezoekers: co-creatie bepaalt het succes!  

  Maks Oosterbaan
  Maks Oosterbaan Bestuurslid Stichting MuteSounds
 • Wat een enthousiasme, inzet, energie en creativiteit van 125Procent voor de Nationale LeesVertelwedstrijd voor dove kinderen!

  Mieneke van der Jagt
  Mieneke van der Jagt Voorzitter st. Woord & Gebaar

Posters en flyers

125Procent | Projecten | Nationale LeesVertelwedstrijd flyer
125Procent | projecten LeesVertelwedstrijd 2016 poster
125Procent | Projecten | Leesvertelwedstrijd poster 2018
De Nationale LeesVertelwedstrijd 2019

Vul hier je zoekopdracht in