Finalisten Nationale LeesVertelWedstrijd 2016
Logo nationale leesvertelwedstrijd

Nationale LeesVertelwedstrijd

De Nationale LeesVertelwedstrijd is een gratis talentenjacht, speciaal voor dove en slechthorende kinderen, waarbij de kinderen een passage uit een boek in gebarentaal (NGT) mogen navertellen.

Waarom de LeesVertelwedstrijd?

Sinds 1998 is dit evenement voor veel dove kinderen een belangrijke dag in het jaar. De Nationale LeesVertelwedstrijd is opgericht om dove kinderen te helpen bij het leren van het Nederlands. Voor dove kinderen is lezen en voorlezen erg lastig. Nederlands is voor hen een ‘vreemde taal’, hun moedertaal is namelijk Gebarentaal. Doordat het geschreven Nederlands heel anders is dan Gebarentaal, vinden veel dove kinderen begrijpend lezen moeilijk. De LeesVertelwedstrijd gaat dus enerzijds om het bevorderen van het lezen van jeugdliteratuur door dove kinderen. Anderzijds gaat het om het stimuleren van de vertelkunst in de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Daarnaast draagt de LeesVertelwedstrijd bij aan de bekendheid van NGT.

De LeesVertelwedstrijd is een evenement waarbij ontplooiing en ontmoeting centraal staan. De verbeeldingskracht wordt gevoed en de deelnemers en bezoekers worden geïnspireerd om zichzelf verder te ontwikkelen. Daarnaast wordt bevorderd dat mensen elkaar ontmoeten, zodat ze elkaar leren kennen, begrijpen, respecteren en inspireren.

Bezoekers ervaren een totaalbeleving. 125Procent verdiept zich in de doelgroep en zorgt ervoor dat het evenement perfect én verrassend op hen wordt afgestemd.

LeesVertelwedstrijd 2016

De laatste LeesVertelwedstrijd vond plaats op 28 mei 2016 in Theater de Meervaart in Amsterdam. Bent u benieuwd hoe deze talentenjacht is verlopen? Het Jeugdjournaal maakte een item van deze bijzondere middag, die u hier  kunt terugkijken. Nog meer informatie? Kijk op de website: www.leesvertelwedstrijd.nl.

Video

Klantervaringen

 • Altijd geweldige, originele en grappige ideeën. Alan en zijn team denken met je mee en keuren nooit iets af. Het enthousiasme, de precisie en de enorme hoeveelheid kennis zorgen voor fantastische eindresultaten.

  Glenn van Haaster
  Glenn van Haaster Haas Filmproducties
 • Een gepassioneerd jong team, dat geen onderscheidt maakt tussen de bezoekers. Niet organiseren voor de bezoekers, maar samen met de bezoekers: co-creatie is hierbij het succes.  

  Maks Oosterbaan
  Maks Oosterbaan Initiator en bestuurslid Stichting MuteSounds
 • Wat een enthousiasme, inzet, energie en creativiteit van 125Procent voor de Nationale LeesVertelwedstrijd voor dove kinderen!

  Mieneke van der Jagt
  Mieneke van der Jagt Bestuur Stichting Woord & Gebaar

Poster

Nationale LeesVertelwedstrijd

Vul hier je zoekopdracht in

jeugd-vertegenwoordigd