125Procent Ooievaarsfestival
125Procent Ooievaarsfestival
125Procent Ooievaarsfestival
125Procent_Logo_Ooievaarsfestival_001_460x460
Irma Smits, Gemeente Den Haag, Bureau Ooievaarspas:

“125Procent heeft het juiste gevoel voor het doel dat je voor ogen hebt: inspiratie met visie.”

Het Ooievaars Kunst- en Cultuurfestival

Het project

Het Ooievaars Kunst & Cultuurfestival was vijftien jaar lang hét gratis kunst- en cultuurfestival speciaal voor Ooievaarspashouders. Het voornaamste doel van het Ooievaars Kunst & Cultuurfestival is om pashouders op een actieve en laagdrempelige manier kennis te laten maken met het kunst- en cultuuraanbod in Den Haag en omstreken. De Ooievaarspas is een Haagse stadspas die inwoners met een laag inkomen gratis of goedkoop toegang geeft tot voorzieningen en activiteiten in de stad.

De rol van 125Procent

125Procent is samen met De Kruiff Kunstprojecten concepteigenaar en producent van het Ooievaars Kunst & Cultuurfestival. Het programma werd in nauw overleg met Bureau Ooievaarspas vastgesteld. Bij 125Procent vinden we het belangrijk om de opdrachtgever te ontlasten, te zorgen dat alles aansluit op hun behoeftes, én op de behoeftes van de doelgroep. De customer journey stond bij het organiseren van dit evenement centraal. Voor de bezoekers was het evenement één groot feest: van aankomst tot vertrek werden zij meegenomen in een totaal beleving.

Aansluiting bij de 125Procent missie

Voor veel mensen met een lager inkomen is het moeilijk tot onmogelijk om gebruik te maken van het kunst en cultuuraanbod in Nederland. Zij hebben geen geld om hun kinderen op te geven voor een sport of muziekles. Door de ooievaarspas is het mogelijk om hier wél gebruik van te maken. Het festival maakt deze doelgroepen bekend met de mogelijkheden, waardoor meer kinderen, jongeren en volwassenen hier gebruik van kunnen maken.

Daarnaast is dit festival ook een gezellig dagje uit om van te genieten voor deze doelgroep. Wij zijn heel dankbaar dat we jarenlang een onderdeel zijn geweest om deze bijzondere dag te verzorgen.

Meer over het project

Veel pashouders waren nog niet bekend met het aanbod en hebben een duwtje in de rug nodig om hiervan gebruik te maken. Aanbieders uit de kunst- en cultuursector presenteren zich en er zijn optredens en workshops voor pashouders; zo maken pashouders op een laagdrempelige manier (inter)actief kennis met een zo breed mogelijk aanbod van kunst en cultuur. Het festival vond altijd plaats in het stadhuis van Den Haag en was één groot feest, met prachtige acts, prijzen en diverse informatievoorzieningen; een unieke ervaring voor iedereen.

De editie van 2017 vond plaats op zondag 19 november in het Atrium van het Haagse stadhuis en trok meer dan 6.000 bezoekers, die gedurende de dag konden genieten van een divers podiumprogramma, entertainment, gratis workshops en een kunst- en cultuurinformatiemarkt waar culturele instellingen zich presenteerden aan de bezoekers.

Meer informatie

Interesse in onze projecten en werkwijze? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Opdrachtgever: Gemeente Den Haag

De vraag: Zet een sfeervol festival neer voor ooievaarspashouders om kennis te maken met het kunst en cultuur aanbod in Den haag

Doelgroep: Ooievaarspashouders in Den Haag

Periode: 2003-2017

Aftermovie

Posters & Flyers

Promotiemateriaal Ooievaarsfestival 125Procent
Promotiemateriaal Ooievaarsfestival 125Procent
Promotiemateriaal Ooievaarsfestival 125Procent
Promotiemateriaal Ooievaarsfestival 125Procent

Vul hier je zoekopdracht in

jonge mantelzorgersLeergeld 2018