frisse blik
frisse blik
frisse blik
William Tuls, Beleidsadviseur internationaal, Openbaar Ministerie – Parket-Generaal:

De reacties waren UITSLUITEND positief! De mensen vonden het heel leuk om met de jongeren te spreken en waren geraakt door de persoonlijke verhalen. Missie geslaagd dus!

Logo Openbaar ministerie

Frisse Blik op het OM

Het project

Voor de jaarlijkse personeelsdag van het hoofdkantoor van het Openbaar Ministerie organiseert 125Procent een sessie met jongeren als confronterende eye opener over de thema’s integriteit en diversiteit.

De rol van 125Procent

Frisse Blik op het OM’ is een speciaal samengestelde ambitieuze groep jonge mensen die onbevangen en kritisch meedenken, inspireren en hun ongezouten en objectieve mening geven om bedrijven en organisaties een frisse blik op producten, diensten of beleid te geven. 125Procent werft de jongeren, traint en begeleidt hen. Ook leidt 125Procent de sessie met de professionals. Doelgroepparticipatie, communicatie en impact komen hierdoor prachtig bij elkaar.

Aansluiting bij de 125Procent missie

125Procent faciliteert graag en met passie projecten waarin jongeren contact maken met instituties in onze rechtstaat en democratie.

Meer over het project

Voor de jaarlijkse personeelsdag van het hoofdkantoor van het OM organiseert 125Procent een speciaal voor deze dag uitgewerkte sessie. Het idee is om de deelnemers een eye opener te beiden om ‘geconfronteerd’ te worden met het perspectief van de jongeren. Wie en wat is het OM en hoe komt hun boodschap op het gebied van integriteit en diversiteit op jongeren over? Doel is dat collega’s anders durven te gaan kijken naar hun identiteit.

125Procent begeleidt de sessie en zorgt voor respectvolle uitwisseling van ervaringen en meningen. Na een korte introductie worden de jongeren voor de groep geïnterviewd en de deelnemers mogen niet reageren. Dat is uiteraard heel moeilijk, want er worden pittige uitspraken gedaan. Daarna gaan de professionals samen met de jongeren in groepjes uiteen, met een heldere boodschap en een beperkte tijd. De sessie eindigt met presentaties van zowel de professionals als de jongeren wat ze van elkaar hebben geleerd. De jongeren sluiten af met een eigen conclusie vanuit de point of view van de jongeren over wat ze vandaag gehoord hebben (interview stijl).

Voor de deelnemers is het een inspirerende en confronterende sessie. Voor de jongeren is het zeer leerzaam en voor hen een kans om op hoog niveau mee te praten in een veilige setting. Niets van wat ze zeggen kan verkeerd zijn, want tenslotte wordt hen om hun mening gevraagd.

Meer informatie

Interesse in onze projecten en werkwijze? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Opdrachtgever: Het Openbaar Ministerie

De vraag: Verzin een activiteit voor de personeelsdag, waarbij de deelnemers in gesprek gaan met jongeren

Doelgroep: Het personeel van het OM

Periode: 24 oktober 2019

Vul hier je zoekopdracht in

ready4work