Leergeld 2018 sponsorloop
Leergeld sponsorloop 2018
Leergeld sponsorloop 2018
Leergeld 2018 sponsorloop

Leergeld 2018 sponsorloop

Het project

De Leergeld Sponsorloop is door kinderen zelf bedacht! Ze wilden geld ophalen voor projecten voor kinderen in armoede. Samen met de Raad van kinderen is het project verder uitgewerkt en georganiseerd. Op 14 oktober 2018 opende Prinses Laurentien de sponsorloop op de Sportcampus in Den Haag. Er liepen kinderen mee, ouders, docenten en zelfs wethouders! Het was een groot succes.

De rol van 125Procent

Conceptontwikkeling, projectorganisatie, doelgroepparticipatie, communicatie en impact voor de doelgroep! De volledige succesformule van 125Procent voor evenementen met meerwaarde werden toegepast.

Aansluiting bij de 125Procent missie

125Procent lost maatschappelijke vraagstukken op door het ontwikkelen en organiseren van projecten waarbij de doelgroep meebeslist en actief meedoet op basis van hun interesse, passie of talent. Dat was bij de Leergeld sponsorloop maximaal.

Meer over het project

De opening van de Leergeld Sponsorloop was een echte happening. Er waren steltlopers, een brassband, optredens en voor iedereen die aankwam hapjes, drinken en een sponsorlooppakket met keycord, flesje water en een stempelkaart. De presentator praatte alles bij elkaar en er werd muziek gedraaid.

Vlak voor de start kwamen wethouder Bert van Alphen en prinses Laurentien aan, die voorop meeliepen! Achter hen aan liepen alle kinderen, bekende Haagse mascottes (Spikey van het WK beachvolleybal, de Haagse Ooievaars, Storky van ADO Den Haag en de Pinguin van Sealife), betrokken ouders en ook mensen van de gemeente. De animo was groot en er werd een flinke som geld opgehaald.

Wat er met het geld werd gedaan? Dat bepaalden de kinderen zelf. Na de sponsorloop was nog een heel evenement, waar kinderen die zelf in armoede leven in creatieve sessies plannen maakten voor het opgehaalde geldbedrag.

Meer informatie

Interesse in onze projecten en werkwijze? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Opdrachtgever: Stichting Leergeld Den Haag

De vraag: Organiseer een sponsorloop voor en door kinderen, waarbij de opbrengsten gaan naar projecten voor kinderen, die onder de armoedegrens opgroeien

Doelgroep: Haagse kinderen in armoede

Periode: 14 oktober 2018

Vul hier je zoekopdracht in

week van de arbeidLeergeld 2018