Leergeld Brugklasfestival 2019
Leergeld 2019 Brugklasfestival
Leergeld 2019 Brugklasfestival
Leergeld 2019 Brugklasfestival
Leergeld 2018 sponsorloop

Leergeld Brugklasfestival

Wat is het project?

Stichting Leergeld Den Haag geeft noodzakelijke voorzieningen aan kinderen van ouders met een krappe beurs. Op het Leergeld Brugklasfestival kwam dit op een educatieve en creatieve wijze aan bod. Tijdens het evenement werd informatie aangereikt over thema’s die veel aan bod komen in de brugklas en werden de verstrekkingen van Stichting Leergeld Den Haag uitgedeeld.

Het was ook de lancering van de schoolspullenpas. Wethouder Bert van Alphen reikte de eerste schoolspullenpas uit op het brugklasfestival.

De rol van 125Procent

125Procent zat aan de tafel bij het bedenken en opzetten van het festival. 125Procent heeft het festival georganiseerd en geproduceerd, alsook het festival uitgevoerd, gefaciliteerd en geëvalueerd. En uiteraard bewerktselligde 125Procent de meerwaarde.

Aansluiting bij missie

Stichting Leergeld Den Haag geeft noodzakelijke voorzieningen aan kinderen van ouders met een krappe beurs. Door verstrekkingen in natura (computers, fietsen, sportkleding, muziekinstrumenten) wordt ervoor gezorgd dat ook kinderen uit minimagezinnen kunnen meedoen op school of in het verenigingsleven.

Meer over het project

Kosten die de school met zich meebrengt, zoals een computer of een fiets, zijn voor veel ouders niet meer op te brengen. Ook wordt het in steeds meer gezinnen onmogelijk om kinderen mee te laten doen met sport of muziekles; terwijl dat activiteiten zijn die wel heel goed zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Leergeld Den Haag geeft noodzakelijke voorzieningen aan kinderen van ouders met een krappe beurs.

Meer informatie

Interesse in onze projecten en werkwijze? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Opdrachtgever: Stichting Leergeld Den Haag

De vraag: De overgang van het Primair onderwijs naar het Voortgezet onderwijs op creatieve en educatieve manier vieren met een festival voor minimagezinnen.

Doelgroep: Kinderen (en hun ouders) uit minima gezinnen die de overgang maken van Primair naar Voortgezet onderwijs in Den Haag.

Periode: 12 juni 2019

Nog niet zo lang geleden organiseerden wij het #brugklasfestival.Een daverend succes! Ruim 500 mensen kwamen door de deuren van het Student hotel.We hadden gelukkig veel hulp en samen hebben we een topdag gehad.In willekeurige volgorde bedanken wij de HEMA den haag centrum voor het kaften en de make-up. EQuality voor het optreden. Ook Centrum 16•22 en het Jongeren Informatie Punt Haaglanden voor de voorlichting. Wethouder Bert van Alphen voor zijn aanwezigheid. De dames van de Ooievaarspas Den Haag Den Haag. De mensen van 125Procent voor de prettige samenwerking.Verder iedereen die we vergeten zijn en onze geweldige vrijwilligers!

Geplaatst door Leergeld DenHaag op Donderdag 27 juni 2019

Vul hier je zoekopdracht in

mini milkshake