mini milkshake
mini-milkshake-poster-bw

Mini Milkshake

Het project

Mini Milkshake is een ééndaags festival voor mensen met een verstandelijke- en/of geestelijke beperking van Cordaan, Philadelphia en andere zorginstellingen in Amsterdam. 125Procent zette, in samenwerking met Fablefactory, interactieve acts op en verzorgde de kostuums voorafgaand en tijdens het Mini Milkshake festival.

De rol van 125Procent

125Procent bood in samenwerking met Fablefactory ondersteuning bij het bedenken en verzorgen van de verschillende interactieve acts en de kostuums voor de performers tijdens het Mini Milkshake festival. Een team van medewerkers en vrijwilligers van 125Procent bood ondersteuning bij het aan- en omkleden voor de performers voor de verschillende acts en het inrichten en lopend houden van de backstage ruimte.

Aansluiting bij de 125Procent missie

125Procent doet veel voor en met doelgroepen en staat daarvoor. Naar een festival gaan is voor velen heel normaal. Het is fijn dat er nu een festival bestaat dat wel is uitgerust om de festivalbeleving te geven aan mensen met speciale behoeftes die bij reguliere festivals over het hoofd worden gezien.

Meer over het project

Als je een beperking hebt kan het best lastig zijn om een dagje naar een festival te gaan. Daarnaast heeft iedereen het recht te zijn wie hij/zij is en mag liefhebben wie je lief wilt hebben. Vanuit deze gedachten is Mini Milkshake ontstaan tijdens het 5 jarig jubileum van het Milkshake festival.

Milkshake festival is een dancefestival dat is ontwikkeld vanuit de gedachtegang dat niets moet, en alles mag en het laat zien dat entertainment, muziekkeuze en kledingkeuze niets te maken heeft met seksualiteit. Het leven is een feest dankzij de grote diversiteit aan huidskleuren, religies, seksuele voorkeuren en mannelijke en vrouwelijke vormen. Milkshake wil de initiatieven van de stad vieren en is een stimulans om beleefdheid en vriendelijke manieren terug in de samenleving te brengen. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, zwart of wit: mensen zijn het zout van de aarde en dat vieren we!

Meer informatie

Interesse in onze projecten en werkwijze? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Opdrachtgever: Dolhouse i.s.m. Paradiso

De vraag: het bedenken van interactieve acts en het verzorgen van  de kostuums en looks voor  de performers, alsook het transport van de kostuums en het bieden van ondersteuning bij het aan- en omkleden van de performers tijdens het festival

Doelgroep: mensen  met een verstandelijke- en/of psychische beperking in Amsterdam

Periode: 26 juli 2019

Mini Milkshake interviews en sfeerimpressie

Aftermovie Mini Milkshake 2019

Vul hier je zoekopdracht in