muziekmakers-jan-2024-meeting-team-ingezoomd
mmm_logo-01

MDT Muziekmakers

Het project

MDT Muziekmakers, een onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT), biedt een uniek programma waar jongeren zowel hun muzikale vaardigheden als hun maatschappelijke bewustzijn ontwikkelen. Dit programma stelt jongeren in staat de verbindende kracht van muziek te ontdekken, terwijl ze leren hun eigen nummers te schrijven voor diverse mensen uit de samenleving. Door negen interactieve workshops, variërend van social skills, songwriting en muziekproductie tot aan de uiteindelijke presentatie, ontwikkelen ze niet alleen muzikale vaardigheden maar ook een dieper begrip van inclusie en diversiteit.

De rol van 125Procent

125Procent is penvoerder van MDT Muziekmakers en voert dit MDT project uit in samenwerking met Fablefactory. De rol van 125Procent is het ontwikkelen van het lesprogramma deel 1, waarin jongeren zichzelf ontwikkelen, ervaren dat sociaal bijdragen ertoe doet, hun eigen normen en waarden leren kennen en inclusiever leren denken en handelen. Daarnaast is de rol van 125Procent onder andere om het project in goede banen te leiden, de processen te managen en impact te meten. Door de unieke, eigentijdse aanpak slaan we een brug tussen creatieve expressie en maatschappelijke betrokkenheid, met als doel jongeren te empoweren en de samenleving te verrijken.

Aansluiting bij de 125Procent missie

Het stimuleren van jongeren om hun stem te vinden en hun unieke talenten te ontwikkelen staat centraal in de missie van 125Procent. MDT Muziekmakers speelt hier perfect op in door jongeren niet alleen te laten groeien als artiesten maar ook als actieve, betrokken burgers, klaar om hun bijdrage te leveren aan een inclusievere samenleving.

Meer over het project

Het traject van MDT Muziekmakers nodigt jongeren uit tot zelfontdekking en creatieve expressie. De workshops dagen hen uit om na te denken over belangrijke maatschappelijke thema’s en deze te vertalen naar hun muziek. Het project wordt afgesloten met een openbare presentatie (release party), waar de jongeren hun creaties delen met de ‘muziekliefhebber’ waar ze hun lied voor gemaakt hebben. Muziek wordt zo ingezet als krachtig instrument voor sociale verbinding en verandering.

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe MDT Muziekmakers jongeren ondersteunt in hun muzikale ontdekkingsreis en hen tegelijkertijd leert een positieve impact te maken op de maatschappij? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Opdrachtgever:Het MDT kernteam van het ministerie van OCW

De vraag: Ontwikkel een project waarin jongeren hun talenten ontwikkelen, mensen buiten hun bubbel ontmoeten en iets voor een ander en/of de samenleving doen. Tijdens de uitvoering is het belangrijk dat jongeren ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.

Doelgroep: 1500 jongeren van 14 t/m 27 jaar

Periode: 2024-2027

Related Projects

Vul hier je zoekopdracht in