Rechtspraak Reporters groepsfoto 2018
chtspraak reporters 125Procent
Rechtspraak reporters 125Procent
125Procent | Opdrachtgevers | Rechtspraak

Rechtspraak Reporters

De Rechtspraak Reporters zijn jonge, actieve promotors van de Rechtspraak in de belevingswereld van jongeren. Ze opereren landelijk als vloggers en bloggers via Facebook, Instagram, Youtube en andere online kanalen. Daar geven ze hun mening over het recht, rechtszaken en andere rechtsfeiten vanuit de point of view van jongeren. Hiermee bereiken, beïnvloeden en informeren ze jongeren over de Rechtspraak en zijn daarmee een ideaal verlengstuk.

De reporters zijn minimaal 15 jaar en maximaal 20 jaar oud. Zij hebben als taak de kloof tussen de Rechtspraak en de jongeren te verkleinen via het uitvoeren van hun ambassadeurschap. Ze worden hierbij ondersteund door de werkgroep Publiekscommunicatie en een aantal externe specialisten.

De ‘Rechtspraak Reporters’ zijn tijdens de kick-off van de Week van de Rechtspraak geïnstalleerd. Daaraan voorafgaand heeft een wervings- en selectieprocedure plaatsgevonden waarna zij allemaal getraind zijn voor hun functie.

Heb jij interesse om ook Rechtspraak Reporter te worden. Kijk dan voor meer informatie op de vacaturepagina.

Het project is een gevolg van de opdracht die de werkgroep Publiekscommunicatie van de Raad voor de Rechtspraak aan 125Procent heeft gegeven. Deze behelsde een meerjarige strategie publiekscommunicatie op te stellen voor de doelgroep van jongeren die tussen de 12 en 20 jaar oud zijn.

Testimonials

  • Tijdens het Landelijk Overleg Communicatie kregen we complimenten voor het vele werk dat we samen met 125Procent verzet hebben voor het realiseren van de Week van de Rechtspraak.

    Marjemme van Poelgeest
    Marjemme van Poelgeest Sr. Communicatieadviseur en persvoorlichter, Paleis van Justitie

Rechtspraak magazine

Rechtspraak reporters Rechtspraak magazine 125Procent

Vul hier je zoekopdracht in