SchuldZero

Het project

SchuldZero is een samenwerking tussen 125Procent, Centrum 16•22 en JIP Haaglanden. Het doel is schuldenpreventie bij jongeren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van (ervaringsdeskundige) jongeren in een jongerenteam. Zo kunnen jongeren laagdrempelig over hun zorgen praten met andere jongeren. Het jongerenteam adviseert ook de gemeente bij beleid omtrent dit onderwerp.

De rol van 125Procent

125Procent heeft veel ervaring met jongeren en financiële wijsheid (zie ook Saldobaas, Rechtspraak en schulden en Nibud geldplan bijna 18). Ook is 125Procent een uitblinker in jongerenparticipatie (zie JIJ voor de jeugd en Haagse Jongerenambassadeurs).

Aansluiting bij de 125Procent missie

Het is belangrijk om jongeren alle handvatten te geven die ze nodig hebben in het leven. Schulden (vooral op jonge leeftijd) belemmeren mensen in hun groei. Vandaar dat 125Procent flink inzet op schuldenpreventie. SchuldZero wijst jongeren de weg in hun financiën. Jongeren kunnen bij SchuldZero terecht voor handige financiële tips en het team helpt hen verder als ze er zelf niet meer uitkomen.

Meer over het project

SchuldZero verwijst jongeren naar de juiste organisaties voor onder meer schuldhulpverlening. Ook adviseert het SchuldZero Jongerenteam de gemeente Den Haag om hun schuldpreventiebeleid te verbeteren en meer af te stemmen op de Haagse jeugd.
Dat doen ze als betrokken en ervaren vrijwilligers.

Meer informatie

Interesse in onze projecten en werkwijze? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

opdrachtgever: Dit is een samenwerking tussen  125Procent, Centrum 16•22 en JIP Haaglanden

De vraag: Schuldpreventie en hulp bij financiën regelen voor jongeren door jongeren

De doelgroep: Jongeren in Den haag en de regio

Periode: 2021 – heden

Related Projects

Vul hier je zoekopdracht in