foto van API
foto van API
“INVENT: Inclusive youth work for community development” is a multilateral Strategic Partnership project (among Armenia, the Netherlands, and Sweden) that seeks to develop, test, and promote inclusive and innovative approaches in youth work with a focus on marginalized and vulnerable young people. The project is funded by the EU programme “Erasmus+” and powered by Armenian Progressive Youth, 125Procent, and Fryshuset.
Erasmus+

Invent

Het project

INVENT is een samenwerking met Fryshuset (een Zweedse Stichting die zich richt op inclusie en empowerment bij jongeren) en Armenian Progressive Youth (een Armeense organisatie die actief burgerschap bij jongeren stimuleert). Het doel van INVENT is innovatieve aanpakken rondom jongerenparticipatie en jongerenwerk met elkaar te delen, met name gericht op kwetsbare jongeren. Binnen INVENT worden er verschillende methodes getest en ontworpen, waarbij het uitgangspunt is om de kwaliteit van jongerenwerk te verbeteren.

De rol van 125Procent

125Procent werkt aan de productie, communicatie en marketing, doelgroepparticipatie en inhoudelijke meedenken en plannen uitvoeren.

Veel organisaties en overheden vinden het lastig om jongeren te bereiken. Binnen INVENT worden er methodes, praktijkervaring en toolkits ontwikkeld om hierbij te ondersteunen. 125Procent werkt mee aan de methodes, aanpak en ondersteuning bij het ontwikkelen van de toolkit voor jeugdprofessionals.

Daarnaast organiseren we in Nederland een transnational learning event voor de betrokken organisaties.

Aansluiting bij de 125Procent missie

Bij 125Procent investeren we in samenwerkingspartners en in het verbeteren van bestaande methodes. Door deel te nemen aan INVENT leren we veel over jongerenparticipatie in het buitenland, en over nieuwe aanpakken die ingezet kunnen worden in Nederland. Zo worden er nieuwe materialen, training modules en toolkits ontwikkeld om inclusiviteit en jongerenparticipatie te verbeteren. Met name ligt er een focus op kwetsbare jongeren, denk aan werkloze jongeren die geen onderwijs volgen, vluchtelingen, migranten, etnische minderheden en LGBTQ+ jongeren.

Meer over het project

INVENT is een strategische partnerschap die innovatieve benaderingen wilt inzetten om inclusiviteit en empowerment voor jongeren te verbeteren. Het is belangrijk dat jongerenorganisaties kennis met elkaar uitwisselen en zo bestaande methodes kunnen verbeteren, delen en ontwikkelen. Inclusiviteit en effectieve output ontbreekt vaak. Vandaar dat er een toolkit wordt ontwikkeld die voor alle organisaties toepasbaar is.

Meer informatie

Interesse in onze projecten en werkwijze? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Opdrachtgever: Het project wordt gefinancierd door de EU via Erasmus+

De vraag: Het uitwisselen van verschillende perspectieven, kennis en ervaringen zodat jongerenparticipatie en jongerenwerk in de desbetreffende landen beter aansluit op de daadwerkelijke behoeften van jongeren.

Doelgroep: Jongerenwerkers, docenten, jongerenorganisaties, Jongerencentra, overheden en jongeren.

Periode: Februari 2020 – januari 2022

Toolkit INVENT

Hier kun je het Invent Handboek over inclusief jeugdwerk en de Invent rapportage downloaden.

def_125procent_web_transparant_110x100
fryshuset-hemsida
logo-invent

Vul hier je zoekopdracht in