SaldoBaas app
saldobaas app logo

“Ik raad deze app aan omdat het een handige app is, zeker als je zelf niet zo goed met geld bent. Dit is een makkelijke en snelle manier, en zo kun je problemen voorkomen doordat je duidelijk ziet wat er in komt en uit gaat.”

Student van Inholland

SaldoBaas app

Het project

Saldobaas is een handige tool voor studenten om overzicht te krijgen over hun financiën. De app helpt hen om hun budget in de gaten te houden, zodat zij niet in de schulden komen. Studenten van de Hogeschool Inholland Den Haag hebben in samenwerking met 125Procent, Schuldenlab070 en AEGON een applicatie bedacht en ontworpen die studenten moet gaan helpen bij het voorkomen van schulden. Met Saldobaas worden zij baas over hun eigen geld!

De rol van 125Procent

De app is bedacht door studenten van de hogeschool Inholland in Den Haag. Vervolgens is het opgepakt door 125Procent en heeft Aegon geholpen met de financiering. In samenwerking met de appbouwers van JUST is de app ontwikkeld. Tijdens dit hele traject heeft een grote groep van 85 studenten meegewerkt aan de ontwikkeling van de app, zodat Saldobaas volledig aansluit op hun behoeftes.

Aansluiting bij de 125Procent missie

Het doel van de app is de preventie en vroegsignalering van schulden. De doelgroep van Saldobaas zijn studenten vanaf 18 jaar op de Hogeschool Inholland Den Haag. Deze studenten worden bewust gemaakt van de financiële valkuilen van het studentenleven. Bij 125Procent doen we er alles aan om maatschappelijke problemen te voorkomen, zo ook schulden onder studenten.

Meer over het project

Saldobaas is een ‘maatje’ die overzicht biedt in de financiën. De app leert jongeren hoe je kunt budgetteren. Dat is positief want schulden geven stress en zorgen soms voor schoolverzuim. Er is vaak veel aandacht voor werk en minder aandacht voor de studie. Dit brengt met zich mee dat studiekosten soms niet meer betaald kunnen worden. Hierdoor stoppen jongeren met studeren.

Gemeente Den Haag en Schuldenlab070 zien veel (ex-)studenten terug bij Het Jongeren Perspectief Fonds met praktisch onaflosbare schulden. Deze schulden belemmeren jongeren om een toekomst op te bouwen.  Het salaris gaat direct naar de schuldenaflossing, waardoor jongeren vaak langer verplicht thuis blijven wonen. Ons doel is dat de app duizenden studenten zal helpen om een beter overzicht te krijgen van hun financiën. Positieve resultaten zijn geboekt als studenten bewuster zijn en gemiddeld minder schulden hebben. Na het eerste testjaar in 2019 zal de app landelijk uitgerold worden in het najaar van 2020.

Het ontwikkelen van de app samen met appbouwers JUST was een leerzaam proces, het bouwen van de app duurt lang, maar de app is nu zo ontwikkeld dat hij volledig aansluit op de behoeftes van de doelgroep.

De app is te downloaden voor Android en iOS.

Meer informatie

Interesse in onze projecten en werkwijze? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Opdrachtgever: AEGON

De vraag: Ontwikkel en bouw een app die studenten een overzicht in hun financiën geeft

Doelgroep: Studenten

Periode: 2019 t/m heden

Saldobaas promo video

Saldobaas flyer

Related Projects

Vul hier je zoekopdracht in

armenian progressive youth