Saldobaas app
Saldobaas app
Saldobaas app
Saldobaas app
SaldoBaas app

SaldoBaas app

Studenten van Hogeschool Inholland Den Haag hebben in samenwerking met 125Procent, Schuldenlab070 en AEGON een applicatie bedacht en ontworpen die studenten moet gaan helpen bij het voorkomen van schulden.

Studenten ontwikkelen helaas vaak schulden en hulp zoeken is vaak lastig. Rood staan, rekeningen, vaste lasten maar ook leningen bij vrienden en familie veroorzaken problemen.

Maatje tegen schulden

SaldoBaas-app is een ‘maatje’ die overzicht biedt in de financiën. De app leert jongeren hoe je kunt budgetteren. Dat is positief want schulden geven stress en zorgen soms voor schoolverzuim. Er is vaak veel aandacht voor werk en minder aandacht voor de studie. Dit brengt met zich mee dat studiekosten soms niet meer betaald kunnen worden. Hierdoor stoppen jongeren met studeren.

Gemeente Den Haag en Schuldenlab070 zien veel van de (ex-)studenten terug bij Het Jongeren Perspectief Fonds met praktisch onaflosbare schulden. Deze schulden belemmeren jongeren om een toekomst op te bouwen.  Het salaris gaat direct naar de schuldenaflossing, waardoor jongeren vaak langer verplicht thuis blijven wonen.

Preventie en signalisering

Het doel van de app is de preventie en vroeg-signalering van schulden. De doelgroep van de SaldoBaas app zijn vooraleerst de studenten vanaf 18 jaar op de Hogeschool Inholland Den Haag. Deze studenten worden bewust gemaakt van de financiële valkuilen van het studentenleven.

Positieve resultaten zijn geboekt als studenten bewuster zijn en gemiddeld minder schulden hebben. Na het eerste testjaar in 2019 zal de app landelijk uitgerold worden medio 2020. Uiteindelijk zal SaldoBaas duizenden studenten gaan helpen.

Related Projects

Vul hier je zoekopdracht in

saldobaas logo