Bezoeker van het 125Procent hybride evenement:

“Dit was het eerste online evenement,
waarbij ik het gevoel had op een écht evenement te zijn”

SchuldenLab070 presenteert: in de praktijk

Het project

Het hybride event ‘SchuldenLab070 presenteert: in de praktijk’ vond plaats op 13 oktober 2020. Vanuit het Toussainthuis in Den Haag werd live gestreamd naar ruim 120 online deelnemers. Dit hybride evenement had een dynamisch programma, interactie met deelnemers op locatie en op afstand, breakout sessies en een interactieve borrel ter afsluiting.

De rol van 125Procent

125Procent heeft het hybride event ‘SchuldenLab070 presenteert: in de praktijk’ inhoudelijk georganiseerd en geproduceerd.

Aansluiting bij de 125Procent missie

Een sterke, betrokken en inclusieve maatschappij begint bij de participatie en samenwerking. Wanneer we zo veel mogelijk mensen laten meedoen en meepraten over beleid, zorgen we voor een samenleving die is afgestemd om de wensen, maar ook zeker behoeftes van burgers.

Meer over het project

Een hybride evenement is een combinatie van een productie op locatie en deelnemers online. Bij een hybride evenement zijn de presentator, panelleden, presentaties en inhoudelijke sessies op de locatie aanwezig, bijvoorbeeld op een evenementenlocatie of in een studio. Dit wordt online aangeboden aan de deelnemers, die het evenement virtueel beleven en interactie hebben met de personen die op de evenementenlocatie zijn.

Dat is wat je aan de voorkant ziet. Achter deze productie zitten een technisch, een inhoudelijk en een productioneel team. Meer-cameraregie en verschillende studio’s maken het geheel dynamisch en overzichtelijk voor de online deelnemers. Zij worden meegenomen in een gevarieerd programma, van plenair naar break-out sessies en weer terug naar plenair. En er zijn ingebouwde momenten en mogelijkheden voor interactie tussen de online deelnemers, presentator en panelleden.

Iedereen heeft vooraf thuis een deelnemerspakket ontvangen en een cateringpakket voor de afsluitende borrel. Dit is om de beleving te verhogen van het online napraten in wisselende kleine groepjes, door middel van een interactief netwerkprogramma.

Tijdens ‘SchuldenLab070 presenteert: in de praktijk’ stonden een vijftal projecten van SchuldenLab070 centraal, waaronder de SaldoBaas app.

In het SchuldenLab070 werken 28 landelijke, lokale, private en publieke partijen samen. Ze ontwikkelen gezamenlijk innovatieve oplossingen en aanpakken. Iedereen mag en kan meedoen en meedenken: bedrijven, overheden, vermogensfondsen en banken, maar ook bijvoorbeeld ondernemers, ontwerpers en onderzoekers. Samen bedenkt SchuldenLab070 innovatieve oplossingen en aanpakken op het gebied van schulden en armoede.

Meer informatie

Interesse in onze projecten en werkwijze? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Opdrachtgever: SchuldenLab070

De vraag: interactie met deelnemers en exposure voor een aantal innovatieve projecten van SchuldenLab070 binnen een hybride event

Doelgroep: warme contacten, participerende en geïnteresseerde relaties van de gemeente Den Haag

Periode: 13 oktober 2020

Promo hybride evenementen

'SchuldenLab070 presenteert: in de praktijk' deel 1

'SchuldenLab070 presenteert: in de praktijk' deel 2

Vul hier je zoekopdracht in