Sharon’s eerste dag bij 125Procent

Sinds mijn 15e ben ik actief bij verschillende organisaties in de sociaal-culturele sector. Met name organisaties gericht op sociale evenementen voor doven, slechthorenden én horenden. Zelf ben ik ook doof en daarom denk ik graag mee hoe evenementen toegankelijker kunnen worden voor doven en slechthorenden. De organisatie waar ik zo benieuwd naar was is 125Procent (oftewel de uitvoerende organisatie van Mutesounds) kende ik nog niet.

Het was erg leuk toen ik gevraagd werd om een dagje bij MuteSounds op het kantoor meesharon 2 te lopen. Wat gebeurt er behind the scenes? Ik heb vaker meegedraaid achter de schermen, maar nog niet eerder op een kantoor. Wat mij zo enthousiast maakt over MuteSounds en 125Procent, is dat de medewerkers allemaal gebarentaal beheersen! Dat komt doordat zij wekelijks de gebarentaal lessen van een gebarentaal docent volgen. Daardoor kon ik meteen op hetzelfde niveau met hen communiceren zonder dat ik het gevoel kreeg dat er een enorme taalbarrière aanwezig was.

Een dagje bij MuteSounds/125Procent heb ik als leerzaam en gezellig ervaren. Het is ook erg gezellig om samen met een dove medewerker te werken. Dat geeft mij het gevoel dat deze organisatie geschikt is voor elk individu! Ik ben er vrij zeker van dat het MuteSounds Festival op 14 en 15 oktober 2016 weer een groot succes gaat zijn. Mis het niet! Wie weet ontmoeten wij elkaar op de Scheveningse Pier!

Tekst: Sharon Fles

 

 

Vul hier je zoekopdracht in

Finale Nationale LeesVertelwedstrijd 2016 125procentRBB-Award Rechtspraakreports