‘Rechtspraak Reporters’ wint RBB-Award

De Rijksbrede Benchmark Award wordt uitgereikt tijdens aan het meest originele, actuele, bij andere organisaties toepasbare en van toegevoegde waarde zijnde concept van dat jaar. Een interne en externe jury bepalen de uiteindelijke winnaar.

Het concept ‘Rechtspraak Reporters’ werd op vier criteria beoordeeld.

Origineel
De good practice moet oorspronkelijk, vernieuwend en onderscheidend zijn. De good practice mag wel in samenwerking met een externe organisatie zijn bedacht en uitgevoerd, maar het moet duidelijk te onderscheiden zijn van andere initiatieven binnen de publieke overheid.

Actueel
De good practice moet passen bij deze tijd, modern en hedendaags zijn. De good practice moet aansluiten bij issues die op dit moment spelen binnen de publieke overheid.

Toegevoegde waarde
De good practice moet de organisatie aantoonbaar voordeel opleveren. Dit voordeel kan op verschillende manieren behaald worden, niet alleen financieel. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat een good practice de medewerkers- of klanttevredenheid verhoogt.

Toepasbaar bij andere organisaties
De good practice moet toepasbaar zijn bij andere organisaties.

Logo Rechtspraak reporters 125procentDe Rechtspraak Reporters zijn jonge, actieve promotors van de Rechtspraak in de belevingswereld van jongeren. Ze opereren landelijk als vloggers en bloggers. Zo communiceren ze via sociale media en andere online kanalen, waar ze hun mening geven over het recht, rechtszaken en andere rechtsfeiten vanuit de point of view van jongeren. Hiermee bereiken, beïnvloeden en informeren ze jongeren over de Rechtspraak.

Rechtspraak Reporters zijn minimaal 15 jaar en maximaal 20 jaar oud. Zij hebben als taak de kloof tussen de Rechtspraak en de jongeren te verkleinen. Ze worden ondersteund bij het uitvoeren van hun ambassadeurschap door de interne werkgroep en door 125Procent

Vul hier je zoekopdracht in

Sharon 125Procentmutesounds-2016-de-pier-scheveningen-125procent