INVENT: Uitwisseling Zweden-Armenië

Eind mei mochten we onze collega’s uit Zweden en Armenië begroeten voor de internationale uitwisseling van INVENT. Doel van INVENT: het delen van innovatieve aanpakken rondom jongerenparticipatie en jongerenwerk (met name gericht op kwetsbare jongeren). Het INVENT-project wordt gesubsidieerd door het EU-programma Erasmus+.

Onze strategische partners FRYSHUSET en Armenian Progressive Youth maakten tijdens hun bezoek aan Nederland kennis met onder meer het ministerie van OCW, de Haagse Jongerenambassadeurs en SchuldZero én met onze doelgroepen en methodieken.  Tijdens INVENT zijn verschillende methodes getest en ontworpen, met als uitgangspunt kwaliteitsverbetering van jongerenprojecten. Samen werkten we aan een Europese Toolkit Youthwork.

Ter afsluiting van het INVENT-project vlogen onze collega’s Hafsa en Renske in juni naar Armenië. In de hoofdstad Jerevan presenteerden de organisaties de Toolkit Youthwork aan belangrijke partners. De uitdagingen waarmee jongeren in Armenië te maken krijgen, zijn anders dan in Nederland. Armeense jongeren hebben nog geen duidelijke stem en veel onderwerpen zijn taboe. Door de handen ineen te slaan, maken we ons samen hard om de huidige en toekomstige generatie jongeren een stem te geven!

Lees meer over onze internationale samenwerking binnen INVENT op onze projectenpagina!

Vul hier je zoekopdracht in

De Klein Geluk Dag van FNO op 14 juni was een groot feest!