MuteSounds party
MuteSounds 2017
WDD MuteSounds party 2018
MuteSounds 2017
MuteSounds logo

MuteSounds Party

Het project

MuteSounds Party is een feest voor doven, slechthorenden en horenden, ter afsluiting van het MuteSounds Festival. MuteSounds Festival is een kunst- en cultuur festival dat expliciet inzet op ontmoeting en verbinding tussen de dovengemeenschap en de horende wereld. De podiumprogrammering van de MuteSounds Party, met signdancers, trilvloeren en visuele effecten, geeft horende bezoekers een nieuwe manier van muziek ervaren. Voor de dove en slechthorende bezoekers is MuteSounds een feest van herkenning, volledig toegankelijk voor iedereen met een auditieve beperking.

De rol van 125Procent

125Procent heeft in rol gespeeld van het concept uitgewerken tot het organiseren en produceren van de MuteSounds Party. We werfden en begeleidden vrijwilligers uit de doelgroep, verzorgden de communicatie en de samenwerking met partners en betrokkenen, zetten de PR en social media campagnes op, creëerden dialoog en ontmoeting, verbonden de verschillende doelgroepen en creëerden een fantastische beleving.

Aansluiting bij de 125Procent missie

Het doel van MuteSounds is het verkleinen van de afstand tussen doven, slechthorenden en horenden. Deze ontmoetingen en interacties dragen bij aan de verbinding tussen deze verschillende groepen, die in de huidige samenleving lang niet altijd vanzelfsprekend is. Door communicatiedrempels te verlagen wordt het mogelijk om samen van culturele activiteiten te genieten. Zo worden muren doorbroken en vooral bruggen gebouwd. Dat sluit goed aan bij de missie van 125Procent: een betrokken en inclusieve maatschappij waarin iedereen meetelt en waarin iedereen mee mag doen.

Meer over het project

Voor zowel de horende als voor de dove en slechthorende gemeenschap is het MuteSounds Festival en de MuteSounds Party een verrijkende ervaring. Horende bezoekers kunnen op een bijzondere wijze kennis maken met de dovencultuur. Dit wordt mogelijk gemaakt door een totaalbeleving neer te zetten: een festival en feest waarbij alle zintuigen geprikkeld worden en het verschil tussen horende, dove en slechthorende bezoekers zo klein mogelijk wordt gemaakt. De vibes van MuteSounds Party zetten de feestlocatie op z’n kop: denk aan een keiharde Bass op onze legendarische trilvloer, magische visuals, opzwepende DJs en vooral heel veel leuke mensen.

Tijdens het MuteSounds Festival staat het gezamenlijk beleven van kunst en cultuur centraal. Het is een kunst- en cultureel festival dat volledig toegankelijk is voor dove en slechthorende bezoekers, dat daarnaast expliciet inzet op ontmoeting en verbinding tussen deze gemeenschap en de horende wereld. Muziek, theater, kunst en andere culturele ervaringen zijn fantastische middelen om dialoog op gang te brengen en verbinding te scheppen tussen groepen die in het dagelijkse leven niet vanzelfsprekend met elkaar in aanraking komen.

De afgelopen jaren hebben er in Den Haag en Scheveningen meerdere succesvolle edities van het MuteSounds Festival en de MuteSounds Party plaatsgevonden. Een zeer uiteenlopende groep van bezoekers -doof, slechthorend én horend- hebben kennisgemaakt met dit unieke festival en feest in Den Haag. Enthousiaste bezoekers, nominaties, prijzen en lovende woorden van burgemeester en wethouders hebben ertoe geleid dat MuteSounds in haar korte bestaan draagvlak heeft gecreëerd en een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd, zowel in Den Haag als in andere steden. In 2018, bijvoorbeeld, werd 125Procent gevraagd om de MuteSounds Party te organiseren in Leeuwarden (de culturele hoofdstad van Europa 2018), als afsluiter van de 60e editie van WereldDovenDag.

Meer informatie

Interesse in onze projecten en werkwijze? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Opdrachtgever: Stichting MuteSounds

De vraag: Organiseer de MuteSounds Party voor bezoekers met een auditieve beperking en voor horenden

Doelgroep: Nationale en internationale doven, slechthorende en horende bezoekers van jong tot oud

Periode: 2015 t/m 2023

Related Projects

Vul hier je zoekopdracht in